Få træflis i bigbag

Hvis du leder efter en måde at dække tomme blomsterbede på eller give din baghave et mere naturligt udseende, er træflis og barkflis to gode muligheder. De er begge organiske materialer, der kan hjælpe med at beskytte dine planter mod ukrudt, holde på fugten i jorden og tilføje tekstur til landskabsprojekter. Men hvad er forskellen på træflis og barkflis? Læs videre for at finde ud af det, og hvorfor du skal have træflis bigbag.

Træflis er fremstillet af træer, der er blevet fældet og flækket i små stykker. Den type træ, der er brugt til at lave flis, er afgørende for, hvilken type flis du får. For eksempel vil løvtræer som ahorn eller eg give større og mere holdbare træflis end nåletræer som fyrretræer eller cedertræer. Fælles for typerne er, at du kan få træflis i bigbag.

Træflis versus barkflis

Størrelsen på flisestykkerne varierer også afhængigt af, hvor fint de er blevet fliset. Generelt gælder det, at jo mindre stykkerne er, jo mindre vil de være synlige i dit landskabsprojekt. Du kan også finde træflis i mange forskellige farver, lige fra lyse brune farver til dybe røde farver og alt derimellem. Hvis du skal bruge mange, kan du få træflis i bigbag.

Barkflis er derimod fremstillet af træbark, der er blevet fjernet og flækket i mindre stykker. Det gør dem ideelle til brug i områder, hvor du ønsker noget mere ensartet udseende end det, som traditionelle træflis tilbyder. I modsætning til træflis fås barkflis kun i én farve – mørkebrun – og deres tekstur er meget finere end traditionelle træflisers tekstur. På grund af deres fine tekstur og ensartede farve passer barkflis meget nemmere ind i landskabet end træflis gør. Da bark desuden er naturligt modstandsdygtig over for forrådnelse på grund af det høje tanninindhold (som virker som konserveringsmiddel), vil det ikke nedbrydes så hurtigt som traditionelle træflis gør med tiden.